+31 (0) 77 466 0966

Veel gestelde vragen. 

 

Waar kan ik de speeltoestellen bezichtigen? 

Speeltoestel Neerkant heeft een showterrein aan de Schansweg 11 te Neerkant. Door ons grote assortiment is het helaas niet mogelijk om elk model op het showterrein op te bouwen. We hebben het showterrein echter zo ingericht, dat op basis van de aanwezige modellen een goede voorstelling te maken is van alle varianten die we op onze website laten zien.

 

Hoe bestel ik een speeltoestel? 

Een speeltoestel kan besteld worden in de webshop, telefonisch tijdens kantooruren, per mail of tijdens een bezoek aan het showterrein.

 

Hoe krijg ik het speeltoestel aangeleverd? 

Zoals elders op deze website vermeld worden alle speeltoestellen in eigen werkplaats gemaakt. Hierdoor is het mogelijk de speeltoestellen zo ver als mogelijk te prefabriceren. Omdat het geheel ook nog te vervoeren moet zijn, beperken we dit tot panelen;

Opbouw speeltoestel

Naast deze panelen zagen we alle bijbehorende delen op maat en worden constructiebalken voorgeboord. Daarnaast leveren we alle benodigde bevestigingsmiddelen en wordt er een montagehandleiding meegeleverd.

 

Wat voor aanhanger heb ik nodig voor het afhalen van het speeltoestel? 

Wij adviseren afmetingen van minimaal 1,20 x 2,40 (bxl).

 

Kan ik het speeltoestel ook met een bus afhalen? 

Dat kan. Minimale lengte van de laadruimte dient 3,40 m te zijn.

 

Is het mogelijk het speeltoestel te laten bezorgen? 

Dat is mogelijk. De kosten hiervoor zijn te berekenen op: http://www.speeltoestelneerkant.nl/verzenden.php
Wanneer het speeltoestel geleverd wordt, dient er iemand aanwezig te zijn om de grote panelen mee af te laden.

 

Welke ondergrond is geschikt voor het speeltoestel? 

Hoewel alle houten onderdelen onder hoge druk geïmpregneerd zijn, blijft het hout gevoelig voor (overmatig) vocht. Wij adviseren derhalve een steenachtige ondergrond. Wanneer het speeltoestel op het gazon (of andere vochtige ondergrond) komt te staan, raden wij aan een plateau van betontegels aan te leggen ter grootte van het speeltoestel. Een aantal tegels onder de dragende punten het speeltoestel zijn eventueel ook voldoende.
Zorg hierbij dat de ondergrond waterpas is! Zie ook het voorbeeld hieronder;

 Fundering Speeltoestel 

 

Is het moeilijk om het speeltoestel op te bouwen? 

Alle onderdelen worden zover mogelijk geprefabriceerd, op maat gezagen en voorgeboord. Zie ook “Hoe krijg ik het speeltoestel aangeleverd?”. Opbouw aan de hand van de montagehandleiding start met het verbinden van de reeds geprefabriceerde panelen met de daarvoor meegeleverde voorgeboorde balken;

Opbouw Speeltoestel

Nadat alle balken gemonteerd zijn, staat het “geraamte” van het speeltoestel. Het is nu (vaak) nog een kwestie van afwerken. Het bevestigen van vloerplanken, dakplanken en hekwerkplanken is relatief eenvoudig maar vergt nog zeker zoveel tijd.

 

Wat voor gereedschap heb ik nodig voor het opbouwen van een speeltoestel. 

Voor de opbouw hebt u enkel nodig;

 

-              Een accuschroefmachine.

-              Hamer.

-              Bithouder + bit torx T20 - T40

-              Boor 3 - 8 - 10 mm.

-              Rolmaat/meetlint.

 

Is het mogelijk het speeltoestel te laten plaatsen? 

Dat is mogelijk. Dagelijks plaatsen meerdere opbouwteams speeltoestellen in Nederland, België en Duitsland. Kosten zijn afhankelijk van adresgegevens en de grootte van het speeltoestel. U kunt hiervoor een vrijblijvende offerte opvragen.
Tevens is het mogelijk om zelf mee te helpen met de opbouw waardoor een tweede medewerker overbodig is. Dit werkt uiteraard kosten besparend.

Van welke houtsoort is het speeltoestel gemaakt? 

De houtsoort die gebruikt wordt is onder druk en vacuüm geïmpregneerd Europees grenen (Pinus sylvestris).

Heeft het toestel onderhoud nodig? 

Alle houten onderdelen van het speeltoestel zijn onder hoge druk geïmpregneerd. Dit betekent dat ze weersbestendig zijn. Het is daarom niet nodig het hout te behandelen om zodoende de levensduur te verlengen. Het is wel belangrijk om het hout te beschermen tegen optrekkend vocht, zie “welke ondergrond is geschikt voor het speeltoestel?”.

Na verloop van tijd zal het hout door weersinvloeden grijs van kleur worden. Mocht dit niet gewenst zijn, dan is het wel mogelijk het hout te beitsen of te schilderen in een bepaalde kleur. Houd hierbij wel rekening met het feit dat het hout moet kunnen ‘ademen’, er moet vocht in en uit kunnen.

Op vochtige en schaduwrijke plekken is de groei van algen en mos mogelijk. Bestrijding hiervan kan geschieden met een azijnoplossing.

 

Krijg ik garantie op het speeltoestel? 

De glijbaan(KBT) en overige accessoires worden door Speeltoestel Neerkant ingekocht. Hiervoor geldt de fabrieksgarantie van 1 jaar.

Garantie op houtmaterialen is 5 jaar waarbij opgemerkt wordt dat beschadiging door optrekkend vocht aan de onderzijde hiervoor niet in aanmerking komt.

Na bevestiging aan het platform mag de glijbaan onderaan niet opgeheven of verplaatst worden.
Opheffen of verplaatsen (al dan niet bewust; denk aan grasmaaien, tijdens het spelen of door harde wind), kan de volgende schades veroorzaken:
Schade_glijbaan_1                    Schade_glijbaan_2
Dergelijke schades zijn uitgesloten van garantie en ontslaat de fabrikant van elke aansprakelijkheid. 

Ongeacht bovenstaand zal Speeltoestel Neerkant altijd ingaan op klachten en worden deze zeer serieus genomen. Een goede klant is immers een tevreden klant.